Spitalul de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare", relocare a trei spitale cu 1015 paturi

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă de la Sectorul 1, că a fost încheiat studiul de prefezabilitate pentru Spitalul de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare".

Primarul Dan Tudorache, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, macheta și structura celui mai modern Spital de Urgență din Capitală. Spitalul urmează să fie construit și dotat de Primăria Sectorului 1 pe terenul de 7,2 ha din Șos. București-Târgoviște nr. 10. Patronul spiritual al noului spital va fi Sfântul Vasile cel Mare, primul ctitor al unui complex de îngrijire medicală instituționalizată din istorie (secolul IV – "Vasiliada").

Până în prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate și a fost depus, spre aprobare, la Comisia de Urbanism a Primăriei Municipiului București, Planul Urbanistic Zonal. Se estimează că lucrările vor începe în octombrie 2019 și vor dura aproximativ 4 ani. Investiția  se va ridica la circa 300 milioane de euro și se va derula în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății încheiat în toamna anului trecut. Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale.

În noua unitate medicală vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, precum și secția de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare" va funcționa într-o clădire eficientă energetic și va avea 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă și 100.000 m2 construiți (celelalte construcții însumează aproximativ 30.000 m2). De asemenea, spitalul va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienților aflați în stare gravă la asistență medicală de calitate.

"Construirea unui nou spital de urgență este cel mai important proiect al mandatului meu de primar. Cred că este de datoria fiecărui edil responsabil să realizeze investiții în infrastructura medicală, să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite românilor. Noua unitate va dispune de toate specializările medicale, făcând astfel parte din categoria I A. Îi mulțumesc doamnei ministru al Sănătății pentru susținerea acestui proiect esențial pentru sănătatea bucureștenilor!", a afirmat, în cadrul conferinței de presă, primarul Dan Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel