Spitale din mai multe județe, modernizate cu fonduri REGIO

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Spitalele din Bicaz, judeţul Neamţ şi Vatra Dornei, judeţul Suceava vor fi modernizate cu fonduri din Programul Operaţional Regional 2014-2020 (REGIO) în valoare totală de peste 3,1 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă.

Investiţiile vizează eficientizarea energetică a clădirilor celor două unităţi sanitare. Potrivit directorului general al ADRNE, Vasile Asandei, aproape 50.000 de persoane vor beneficia anual de modernizări. 'Ne bucurăm că, în această perioadă de programare, investiţiile în sănătate găsesc sprijin în Programul Operaţional Regional, pe mai multe paliere. Iată că zilele acestea am făcut primii paşi pentru punerea în practică a unui deziderat comun la nivelul Regiunii Nord-Est, acela de a eficientiza energetic clădirile publice, în special pe cele din sectorul sanitar, care sunt mari consumatori. În Bicaz, se estimează că peste 11.000 de pacienţi pe an vor beneficia de condiţii sporite din punct de vedere al confortului termic, iar în Vatra Dornei, aproximativ 37.000 de pacienţi. În mod complementar, unităţile de primiri urgenţe şi ambulatoriile mai au la dispoziţie o axă dedicată, prin care îşi pot moderniza infrastructura şi achiziţiona dotări de specialitate, astfel încât impactul să fie unul complet, în sensul creşterii calităţii serviciului medical', a declarat Vasile Asandei, citat în comunicat.

Durata derulării investiţiei este de 51 de luni

La Spitalul 'Sfântul Ierarh Nicolae' din Bicaz, finanţarea este de 2,75 milioane euro şi urmăreşte scăderea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de clădirile unităţii cu aproximativ 63%. Vor fi implementate soluţii tehnice moderne de anvelopare a clădirilor, va fi realizat un sistem de ventilare cu recuperare de căldură, instalaţiile interioare vor fi modernizate energetic şi vor fi instalate panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din energia electrică necesară funcţionării spitalului, vor fi instalate pompe de căldură, care vor asigura o parte din energia necesară pentru încălzire şi pentru prepararea apei calde de consum. Durata derulării investiţiei este de 51 de luni iar valoarea finanţării nerambursabile reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

La Spitalul din Vatra Dornei va fi reabilitată Secţia de obstetrică ginecologie prin creşterea eficienţei energetice a clădirii. Valoarea finanţării nerambursabile este 384.873 euro, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului iar durata de implementare a proiectului este de 32 de luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel