Spital Neamț: medicii de pe o întreagă secție, reținuți. ”Situație nemaiîntâlnită”

Scutaru Cristina / 05 Martie 2019 / 23:20 Salveaza PDF Comentarii
Medicii rezidenți care vor să-și schimbe centrul de pregătire pot depune cereri și dosare la DSP-uri
Medicii rezidenți care vor să-și schimbe centrul de pregătire pot depune cereri și dosare la DSP-uri

Toți cei 5 medici de la Ortopedia Spitalului Județean Neamț care au fost conduși marți la Parchet au fost reținuți pentru 24 de ore.

Informația a ajuns și la managerul Spitalului Județean care a precizat pentru că este vorba, din punct de vedere medical și managerial, „de o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită".

„Este o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită! Cu doar 2 medici nu putem funcționa pe această secție, cu tot cu gărzi. Este imposibil. Sincer, acum am o grămadă de ipoteze în cap, după această veste (NR – reținerea celor 5 medici), din punct de vedere organizatoric. De la o minune cu care să salvăm mâine situația, cu găsirea unor medici disponibili, până la scenariul cel mai negru, cu închiderea temporară a Secției. Dar nici închiderea nu e o soluție ușor de aplicat. Dincolo de problemele de contract cu Casa, Ortopedia e o secție importantă, cu legătură și pe cazuistica UPU", a spus dr. Codruț Munteanu.

Patru dintre cei doctori lucrau pe Secția Ortopedie din Spital (unde erau în total 6 medici) iar al 5-lea lucra la Cabinetul din Policlinică.

Cei cinci medici vor fi duși miercuri la instanță cu propunerea de arest preventiv sau de control judiciar.

Reținerea celor 5 a avut loc după o acțiunea a DGA coordonată de un procuror, cu sprijinul trupelor de la Jandarmerie, în cadrul celei mai ample acțiuni anticorupție derulată la Spitalul Județean Neamț în epoca postrevoluționară, scrie Vestea.net.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23