Spital din China, vizat de o investigație. Afaceri legate de mame surogat

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Comisia Națională de Sănătate din China investighează un spital pentru presupuse afaceri legate de mame surogat.

Un spital din oraşul Chongqing (sud-vest) este vizat de o investigație a Comisiei Naţionale de Sănătate din China. Investigația vizează presupuse afaceri legate de mame surogat, practici ce sunt ilegale în China. Aceasta are loc după răspândirea în social media a unor informaţii cu privire la această chestiune.

Conform agenției Reuters, citată de Agerpres, incidentul se produce după seria de anchete oficiale derulate anul trecut în legătură cu emiterea unor certificate false de naştere, într-o perioadă în care China încearcă să-şi crească natalitatea.

Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Chongqing ar fi colaborat cu agenţii ilegale care facilitează plasarea copiilor din mame surogat, conform unei postări de duminică de pe platforma social media Weibo.

Acte false ar fi fost folosite în spital

Conform postării lui Shangguan Zhengyi, care se descrie drept un voluntar care luptă împotriva traficului de copii, mamele surogat ar folosi acte de identitate false pentru a naşte în acest spital, unde ar fi fost apoi emise certificate de naştere false pentru copiii rezultaţi.

Autoritățile sanitare locale au informat că o echipă a fost trimisă să investigheze şi să verifice aceste informaţii.

”Această industrie pare să existe din totdeauna”, a comentat un utilizator pe nume Wensheng, în timp ce un altul, XJ, a reacţionat comentând că ”este vorba de un lanţ industrial, nu e ceva ce ar putea fi făcut de o singură persoană”.

Activităţile ilegale legate de folosirea tehnologiilor de reproducere asistată vor fi ”reprimate sever”, a anunțat anul trecut Beijingul.

În urma unui scandal legat de mame surogat şi de emiterea unor rezultate false la teste de paternitate, activitatea unui spital din Wuhan a fost suspendată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel