EXCLUSIV  Spital Băicoi. Val Vâlcu, comparație cheie. Bonus: întrebarea pe care nimeni nu a remarcat-o

Despre refuzul medicului de gardă de la Spitalul din Băicoi de a interna o femeie de 87 de ani s-a scris intens în presă.

Primarul din Băicoi declară că doctorița filmată în timp ce refuză internarea unui pacient nu este angajat al Spitalului Orăşenesc Băicoi, având doar un contract de colaborare pentru efectuarea unor gărzi. Acesta spunea că s-a dispus o anchetă și se va întrerupe colaborarea. Totodată, a spus că există o colaborare pe gardă pentru că nu există suficienţi medici pentru a fi acoperite gărzile.

Comparație. Cazul din Spania

Jurnalistul Val Vîlcu a făcut o comparație între abordarea unei situații în Occident și România. În acest context, a adus aminte de cazul din Spania, unde o româncă a murit într-un spital din sudul țării după ce a așteptat 12 ore la urgență. Femeia a fost uitată în sala de așteptare, tragedia fiind dezbătută în presa spaniolă. După ce a fost pusă pe un pat în secția de urgență a spitalului, românca a fost strigată de mai multe ori, însă, deoarece nu știa bine spaniolă și nu se putea deplasa, medicii au crezut că a plecat.

“În Spania, într-un spital, o româncă a fost uitată. Dintr-o eroare de comunicare, a rămas pe hol. Un caz grav. Atunci, reacția autorităților a fost prudentă. Reprezentanții spitalului au spus că vor analiza, pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor”, a spus Val Vîlcu. Revenind la situația din România, jurnalistul spune că apar reacții imediate fără rezultatele unei anchete.

Ce se va întâmpla?

"Primarul declară că va fi sistat contractul. Întâi ar trebui făcute verificările. Să se pronunțe Colegiul Medicilor, Casa de Asigurări, pentru că acest delay al internărilor poate să fie legat de proceduri", a spus ziaristul.

În contextul în care primarul a spus că nu există suficienți medici pentru gărzi, Val Vîlcu face următoarele precizări: "Nu sunt suficienți medici, însă închei colaborarea cu unul dintre ei, fără concluziile unei anchete. Va veni cineva în locul lui? Nu se rezolvă prin încheierea colaborării cu medicul, care și-a pierdut cumpătul, nu neagă nimeni.

Problema este: vine cineva în loc? Ne permitem să rispim investiții pentru formarea unui medic, care durează ani de zile. Nu e așa ușor să ai medici specialiști. Cel mai simplu e să dai afară. Dacă medicii internează orice caz, când va veni unul mai grav, și spitalul va fi plin, nu va avea loc. Și atunci ce se va întâmpla?”, întreabă Val Vîlcu.

Acesta mai spune că, pentru a se proteja, medicii vor cere mai multe investigații, vor interna pe toată lumea. "Putem suporta factura? Unde îi ducem pe bolnavi dacă vor fi internați toți cei care vin? Se ne prounțăm după verificări specializate”, a concluzionat jurnalistul.

[citeste si]

Ministerul Sănătăţii a iniţiat o anchetă la spitalele din Băicoi şi Ploieşti în cazul pacientei de 87 de ani, a declarat luni, secretarul de stat Cristian Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel