Urmărește emisiunea live


Spital Băicoi. Raed Arafat: Trebuie sancţionate într-un mod care să atragă atenţia

Refuzul medicului de gardă de la Spitalul din Băicoi de a interna o femeie de 87 de ani şi comportamentul acestuia trebuie sancţionate, spune secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

'Refuzul de internare a pacientei de către medicul de gardă din Băicoi şi mai ales modul de comportament al acesteia trebuie sancţionate într-un mod care să atragă atenţia colegilor că astfel de comportament nu poate fi acceptat şi tolerat. Aşa cum ne aşteptăm la respect din partea pacienţilor şi al aparţinătorilor trebuie şi noi să-i respectăm!', a scris Raed Arafat pe Facebook.

În opinia lui Arafat, medicul s-a comportat într-un mod deplasat şi lipsit de deontologie medicală fără absolut niciun motiv. 'Am văzut astăzi cu regret modul în care medicul de gardă de la Camera de gardă a Spitalului Băicoi s-a purtat cu aparţinătoarea unei paciente trimise în vederea internării. Este trist să vedem unii colegi comportându-se într-un mod deplasat şi lipsit de deontologie medicală fără absolut niciun motiv. Decizia medicului de urgenţă din cadrul UPU Ploieşti de a trimite pacienta spre internare având în vedere vârsta ei înaintată şi patologia cardiacă pe care o prezintă a fost una corectă şi conformă cu procedurile medicale, în cazul în care într-adevăr a existat o lipsă de locuri de internare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti', a arătat Arafat.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe 2 ianuarie pacienta în cauză s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde a fost identificată cu patologie cardiacă. În cadrul UPU, aceasta a fost evaluată de un medic neurolog, respectiv un medic cardiolog, care, în urma investigaţiilor, au decis că pacienta poate să continue tratamentul la domiciliu. Ulterior, pe 6 ianuarie, pacienta a revenit la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde, fiind identificată cu altă patologie de tip cardiac, a fost consultată de un medic cardiolog. Conform datelor obţinute de la Unitatea de Primiri Urgenţe, aceasta a fost echilibrată şi, din cauza lipsei locurilor în cadrul secţiei de Cardiologie a spitalului, respectivul medic a propus trimiterea acesteia la domiciliu. 'Cu toate acestea, având în vedere patologia şi vârsta pacientei, medicul din UPU a considerat că aceasta ar trebui ţinută sub observaţie. În acest sens, ţinând cont de faptul că pacienta este din Băicoi, iar la spitalul din localitate există o secţie de medicină internă, cu acordul familiei, medicul UPU a luat decizia ca pacienta să fie trimisă spre internare la respectiva unitate sanitară. În considerarea faptului că la Spitalul din Băicoi nu există CPU / UPU, ci doar o cameră de gardă, iar medicul de gardă în cauză este de specialitate pneumoftiziologie, aflat în contract de prestări servicii de gărzi în cadrul Spitalului Băicoi, acest caz urmează a fi analizat de către conducerea spitalului, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, respectiv Colegiul Medicilor', precizează sursa citată.

[citeste si]

Decizia medicului de la Ploieşti de a recomanda internarea femeii la Spitalul din Băicoi şi nu trimiterea acesteia la domiciliu a fost una 'corectă şi oportună', spun reprezentanţii DSU. Medicul care a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza internarea femeii de 87 de ani şi rupând fişa medicală a acesteia a cerut, luni, desfacerea contractului de colaborare cu Spitalul Orăşenesc Băicoi, spunând că regretă ceea ce s-a întâmplat.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat, pentru AGERPRES, că medicul în cauză a dat o notă de relaţii şi a cerut renunţarea la contractul de colaborare pe care care îl avea de circa un an şi jumătate cu unitatea sanitară.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel