Spionul american alungat de Merkel e încă la Berlin

Greu de expulzat. Șeful biroului CIA din Berlin încă nu a părăsit țara, după ce Germania l-a expulzat ca urmare a scandalului de spionaj în favoarea americanilor.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Swasan Chebli, a declarat luni că nu știe dacă angajatul CIA a părăsit sau nu ambasada SUA din Berlin. Ea a explicat că se așteaptă ca americanul să plece cât mai curând posibil. Pe de altă parte, decizia de expulzare luată de Guvernul Federal nu implică un termen limită.

O limită maximă de 72 de ore ar fi fost impusă doar dacă era vorba despre procedura stipulată de Convenția de la Veneția sub care șeful CIA din Berlin ar fi fost declarat persona non grata. O astfel de metodă nu a fost aplicată, notează Wall Street Journal.

Când șeful serviciului secret american din Germania se va întoarce acasă va exista un anunț din partea diplomației germane, "pentru ca respectivei persoane să i se retragă rolul diplomatic". 

"În teorie, e posibil ca bărbatul să fi părăsit țara și guvernul să nu știe?", l-a întrebat un jurnalist pe oficialul ministerului de Externe german. "Cred că da, dar nu mă aștept ca asta să se fi întâmplat", a răspuns Chebli.

Șeful biroului CIA de la Berlin a fost expulzat din țară după ce contraspionajul german a aflat că un agent al Germaniei și un angajat al armatei spionau în favoarea SUA.

Război diplomatic Germania - SUA: Șeful CIA din Berlin, expulzat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel