Spionii cibernetici atacă centrele care dezvoltă vaccinurile pentru coronavirus

Spionii cibernetici caută să fure informațiile despre vaccinul pentru coronavirus de la organizațiile de cercetare medicală din Statele Uite și Marea Britanie.

Spionii cibernetici caută să fure informațiile despre vaccinul pentru coronavirus de la organizațiile de cercetare medicală din Statele Uite și Marea Britanie, conform The Sun. Datele au fost confirmate de oficialii din serviciile de informații americane și britanice.

BBC a arătat că Statele Unite au trebuit să avertizeze organizațiile care se ocupă cu cercetarea medicală despre amenințările hackerilor, conform directorului Centrului de securitate națională și contrainformații, Bill Evanina. Cu toate acestea, americanul nu a confirmat dacă informațiile despre vaccin au fost furate sau doar s-a încercat furarea acestora.

Cercetătorii lucrează, contrainformațiile protejează

Oamenii de știință de pe întreg globul se întrec pentru a găsi un vaccin pentru Covid-19, iar eforturile naționale sunt protejate de agențiile de contraspionaj domestice.

„Am lucrat foarte îndeaproape cu industria și cu guvernul nostru pentru a ne asigura că protejează toate informațiile și cercetările cât se poate de bine", a explicat Evanina. „Avem toate așteptările ca serviciile de informații străine, incluzând Partidul Comunist Chinez, vor încerca să obțină că creăm noi aici". Totuși, pe lângă spionii chinezi, există și spion vestici care sunt interesați despre ce se întâmplă în China.

„În zilele noastre, nimic nu este mai valoros sau mai demn de furat decât orice tip de cercetare biomedicală care va ajuta la un vaccin pentru coronavirus", a adăugat Evanina. Beneficiile sunt lesne de înțeles. Prima țară care reușește să creeze un vaccin eficient și sigur ar putea să se asigure că cetățenii săi sunt primii care sunt protejați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel