Spionajul Chinei, cu motoarele turate la maximum. În ce domeniu activează cei mai mulți spioni chinezi prinși de SUA

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Potrivit rapoartelor ameircane, în ceea ce privește spionajul militar, China se află de departe pe primul loc în lume. Ascensiunea militară fulminantă a Chinei e pusă de Occident și pe seama spionajului militar.

Iar acest aspect vizează toate domeniille, inclusiv programe uriașe de apărare americană. Inclusiv programul Joint Strike Fighter, care a dus la dezvoltarea avioanelor F-35 Lighting II de generația a V-a, cel mai scump program din istoria SUA.

John Bolton, în 2019, pe atunci consilier pentru securitate naţională al fostului președinte Donald Trump, declara presei că regimul din China a încercat, reușind într-o oarecare măsură, să fure planuri ale F-35. China dezvoltă și ea avioane de generația a V-a, fiind acuzată că multe elemente sunt copiate și obținute prin spionaj militar.

Ana Maria Cătăuță, deputat, vicepreședinte al Grupului PRO-America din Parlamentul României și membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a fost prezentă în una din edițiile emisiunii Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania unde a oferit câteva date interesante despre spionajul chinez.

„Cei mai mulți spioni prinși de către autoritățile americane sunt în zona de cercetare și dezvoltare. Și în zona academică, deoarece în Statele Unite ale Americii există acest parteneriat între stat și universități pe zona de cercetare dezvoltare, inclusiv în zona militară. Acolo e o vulnerabilitate pe care americnaii au identificat-o și încearcă să găsească soluții”, a precizat Ana Cătăuță.

Urmăriți integral emisiunea Obiectiv EuroAtlantic în care Ana Cătăuță analizează războiul rus de agresiune după ministeriala istorică a NATO de la București, o nouă strategie pe zona Mării Negre și provocarea chineză:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel