Spionaj la nivel înalt. CIA, acuzată de spionarea Senatului american

Aleșii americani s-au plâns că unii dintre colaboratorii lor, care anchetau programul secret cu privire la tehnicile dure de interogare, au fost supravegheați de CIA. Dezvăluirea a fost făcută, marți, în New York Times și confirmată de către senatoarea democrată Dianne Feinstein, preşedinta Comisiei pentru Informaţii.

Senatoarea Feinstein a precizat că Inspecţia generală a CIA a deschis o anchetă. "Inspectorul general se interesează de situaţie", a spus ea pentru jurnalişti, citează Mediafax.

Cotidianul New York Times a primit informațiile de la un oficial anonim care spune că CIA a reuşit să pătrundă în reţeaua informatică a Senatului ce era utilizată de aceşti colaboratori în vederea redactării unui raport pe care Comisia l-a aprobat într-o şedinţă cu uşile închise în decembrie 2012.

Raportul, care este confidențial și clasificat, cuprinde 6.000 de pagini şi este rodul a trei ani şi jumătate de anchete.

Despre spionarea Senatului, republicanul John McCain a spus că "dacă au făcut aşa ceva, mă declar revoltat. Aşa ceva nu poate fi tolerat în democraţie, există o separare a puterilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel