Spiderman a fost în audiență la Papa Francisc / VIDEO

Spiderman a fost în audiență la Papa Francisc / Sursă foto: Captură YouTube
Spiderman a fost în audiență la Papa Francisc / Sursă foto: Captură YouTube

La audiența generală a Papei Francisc și-a făcut apariția un om îmbrăcat în Spiderman. Suveranul Pontif a stat de vorbă cu acesta.

Un participant mai special şi-a făcut apariţia la audienţa generală a Papei Francisc din miercurea aceasta de la Vatican. Astfel, un bărbat îmbrăcat într-un costum complet de Spiderman a putut fi văzut în secţiunea VIP destinată publicului din curtea San Damaso.

Participantul la audiență stătea liniştit lângă un preot îmbrăcat în negru care părea netulburat de personajul colorat cu ochi mari şi albi, aflat pe scaunul de lângă el, scrie digi24.ro.

Persoana din spatele costumului era Mattia Villardita, de 27 de ani, din nordul Italiei. Villardita a primit un loc secţiunea VIP în urma muncii sale cu copiii bolnavi din spitale, pe care i-a vizitat îmbrăcat în supererou.

La sfârşitul audienţei, tânărul a fost prezentat papei Francisc şi i-a înmânat pontifului o mască Spider-Man. Anul trecut, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit lui Villardita un premiu pentru munca sa cu copiii bolnavi, precizează Publika.

Papa Francisc face revoluție în Biserica Catolică

Codul de drept canonic actual prevede sancţionarea abuzurilor sexuale comise de clerici asupra minorilor sub simpla formulare de nerespectare a celei de-a şasea porunci din Biblie (să nu comiţi adulter). Or această formulare axată pe nerespectarea celibatului a fost denunţată ca fiind desuetă şi obscură în termeni de drept civil, în contextul avalanşei de scandaluri de pedofilie care au ieşit la iveală în ultimii ani în sânul Bisericii. Vaticanul a prezentat marţi o remaniere destul de profundă a uneia dintre cele şapte cărţi ale dreptului său canonic din 1983, care conţine sancţiunile penale ale Bisericii Catolice, modificări care vor intra în vigoare în decembrie.

Noua claritate juridică adusă problemei grave a crimelor sexuale asupra minorilor iese în evidenţă ca una dintre noutăţile emblematice ale acestor modificări. În cadrul unei secţiuni intitulate delicte contra vieţii, demnităţii şi libertăţii umane, dreptul canonic cuprinde de acum un delict împotriva celei de-a şasea porunci a Decalogului săvârşit cu un minor sau cu o persoană afectată în mod curent de o folosire imperfectă a raţiunii sau cu o persoană care beneficiază de o protecţie similară din partea legii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel