Speranțe mari de la mașina Apple, venite din partea clienților fideli ai companiei. Bloomberg: Apple Car e iubită înainte de a fi lansată. Provocare mare pentru competitori

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Dacă penuria de semiconductori și riscurile de recesiune nu au fost suficiente pentru a-i ține pe directorii auto treji noaptea, iată încă un perturbator de somn: consumatorii sunt dornici să cumpere o mașină Apple înainte ca una să existe.

Strategic Vision tocmai a lansat rezultatele unui studiu anual care a ajuns anul acesta la 200 000 de proprietari de vehicule noi. Pentru prima dată, firma de consultanță a inclus Apple printre cele peste 45 de mărci despre care a chestionat consumatorii, potrivit Bloomberg.

Constatări: 26% au spus că ar lua în considerare „cu siguranță” să cumpere o mașină de la producătorul telefoanelor iPhone, în fața acestora fiind doar iubitorii de Honda și Toyota. 24% au bifat căsuța „îmi place” atunci când au fost întrebați impresia despre calitatea mărcii, învingându-le pe toate celelalte cu o marjă largă.

Situația denotă o putere serioasă a brandului și sugerează că ar exista un apetit semnificativ pentru mașini alături de celelalte produse, de la telefoane și computere, până la ceasuri.

Încă nu este clar dacă Tim Cook va da undă verde unui produs pentru toți acești potențiali cumpărători. „Vom vedea ce face Apple”, a declarat directorul executiv pentru New York Times, anul trecut. „Investigăm atât de multe lucruri în interior. Multe produse nu văd niciodată lumina zilei.”

Mark Gurman de la Bloomberg a raportat că Apple trage pentru o mașină electrică complet autonomă și își propune să aibă una gata în jurul anului 2025. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi este nevoită să le reamintească americanilor că niciun vehicul disponibil pentru cumpărare în prezent nu este capabil să se conducă singur.

Apple vrea să producă iPhone 14 în India

Apple Inc intenţionează să înceapă fabricarea modelului iPhone 14 în India, gigantul tehnologic american căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing, şi al restricţiilor din statul asiatic, care au afectat producţia, a anunţat Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Furnizorul Foxconn din Taiwan analizează procesul de transportare al componentelor din China şi asamblarea iPhone 14 la fabrica sa de lângă oraşul indian Chennai, susţine Bloomberg. Producţia primelor modele iPhone 14 în India ar urma să fie finalizată până la finalul lunii octombrie sau în noiembrie. Oficialii Apple nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţiile.

În ultima perioadă, Apple a mutat unele centre de producţie ale telefoanelor iPhone din China către alte pieţe, inclusiv India, unde a început anul acesta să producă iPhone 13, şi intenţionează de asemenea să asambleze tablete iPad. India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China. Săptămâna trecută, publicaţia niponă Nikkei a anunţat că furnizorii Apple Inc sunt în negocieri pentru a produce, pentru prima dată, dispozitivele Apple Watch şi MacBook în Vietnam. Furnizorul chinez al Apple - Luxshare Precision Industry - şi compania Foxconn din Taiwan ar fi început testele pentru a produce Apple Watch în nordul Vietnamului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel