Speranță pentru pacienții paralizați. Un implant cerebral va fi testat pe oameni

foto: Freepik
foto: Freepik

Un implant cerebral dedicat pacienților paralizați va fi testat pe oameni, de compania lui Elon Musk.

Compania miliardarului Elon Musk, Neuralink, a obținut aprobarea de la un comitet independent de evaluare pentru a recruta voluntari pentru primele teste clinice ale implantului cerebral destinat pacienților cu paralizie.

Persoanele care suferă de paralizie cauzată de o leziune la nivelul măduvei spinării în zona cervicală sau care au fost diagnosticate cu scleroză laterală amiotrofică pot fi eligibile pentru acest nou studiu, a subliniat compania americană. Cu toate acestea, numărul exact al participanților înscriși în aceste teste nu a fost dezvăluit. Procesul de testare se estimează că va dura aproximativ șase ani până la finalizare.

În cadrul studiului, se va utiliza un robot medical pentru a plasa chirurgical o interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare, a anunțat Neuralink. Obiectivul inițial este să permită voluntarilor să controleze un cursor sau o tastatură de computer doar cu ajutorul gândurilor, scrie BBC. Deocamdată nu se ştie câţi pacienţi au fost autorizaţi în cele din urmă de FDA pentru a se înrola în acest studiu.

Ambiții mari

Elon Musk intenționează să faciliteze inserarea rapidă, printr-o intervenție chirurgicală, a dispozitivelor cerebrale pentru tratarea unor afecțiuni precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia. În mai 2023, Neuralink a făcut cunoscut că a obținut aprobarea necesară din partea FDA pentru a iniția primele teste clinice, într-o perioadă în care compania era supusă monitorizării federale privind modul în care desfășura testele pe animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel