EXCLUSIV  Speculă pe piaţa de flori, de 1 şi 8 martie. Bulai, ironie: "E rupere! Scoţi banii! Mai convenabil să cumperi trandafiri prelucraţi genetic din Olanda decât de la nea Gică. Ăia se ofilesc în două zile

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Vine luna Martie cu preţuri duble la flori şi dulciuri! Iată şi explicaţiile.

Se apropie Ziua Mărţişorului şi Ziua Femeii iar florile vor fi nelipsite din braţele doamnelor şi domnişoarelor. Ca de obicei, preţurile o vor lua razna iar comercianţii de flori şi mărţişoare vor plusa la sumele cerute, cel puţin în prima săptămână din martie, asta şi pentru că cele mai multe sunt importate şi rezistă mai mult.

"Pe vremuri, florăresele, tovarăşele rrome şi tovarăşii rromi, că ei erau florarii de bază ai Bucureştiului şi ai oraşelor mari, cumpărau de la producători români. Sau le creşteau chiar ei. Negociau cu ei, le cumpărau cu 1 leu şi le dădeau cu 5. În momentul în care a explodat relaţia cu Olanda, e mult mai convenabil să cumperi trandafiri sau ştiu eu ce alte flori prelucrate genetic - să ţină săptămâni. Totuşi, de la bătrânelul Gică cumpărai trandafiri dar, dacă nu-i vindeai în două zile... la revedere, îi aruncai! Şi atunci e mai simplu să iei din Olanda, vin avioanele în fiecare zi cu mii şi mii de flori care sunt vândute în Bucureşti. Nu miros cine ştie ce, florile astea de sunt frumoase şi drăguţe nu prea au miros. Înainte, un trandafir mirosea pe 20mp. Acum bagi nasu-n el... poate să miroasă un pic! Tocmai din acelaşi marketing: de ce cumpără lumea? Pentru miros? Nu! Trebuie să fie frumoase. Şi să ţină cât mai mult. Aşa că... trăiască marketizarea care ne face să cheltuim tot mai mulţi bani pe orice! Asta e lumea în care trăim astăzi! E adaptarea pe piaţă" a comentat sociologul Alfred Bulai în cadrul emisiunii Nod în papură.

La producător, preţurile florilor variază între 4 şi 15 lei, însă din seră până în pieţe se mai adaugă câţiva lei. Astfel, creşterea preţurilor se va resimţi şi în buzunarele celor care vor să răsfeţe doamnele cu flori în luna martie.

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel