Spaţiul aerian din Catania, ÎNCHIS temporar, după o nouă erupţie a vulcanului Etna

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

O nouă erupție a vulcanului Etna a dus la închiderea temporară a spațiului aerian.

O nouă erupţie a vulcanului Etna, care a expulzat o coloană de cenuşă la o înălţime de 9 km, a determinat închiderea temporară a spaţiului aerian din jurul vulcanului, astfel încât zborurile au fost deviate spre aeroportul din Palermo, capitala Siciliei (sudul Italiei), au informat joi autorităţile citate de EFE.

"Compania care gestionează aeroportul din Catania a informat ca în urma activităţii eruptive a Etna, spaţiul aerian este deocamdată închis traficului. Prin urmare niciun zbor nu poate să aterizeze sau să decoleze", se arată pe site-ul aeroportului.

Etna, cel mai activ vulcan al Europei



Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a emis un avertisment pentru traficul aerian după ce Etna a intrat joi într-o nouă erupţie, cea de-a 17-a de la reluarea activităţii celui mai înalt vulcan din Europa la jumătatea lunii februarie. Activitatea vulcanică în craterul de sud-est, care a început joi dimineaţă, a produs mici explozii care au format o limbă de lavă care se scurge pe valea Bove, din insula Sicilia precum şi o coloană înaltă de cenuşă.

Echipele de salvare au acordat ajutor unui grup de şapte tineri care doreau să viziteze vulcanul şi care au fost blocaţi de erupţie. Potrivit INGV, astfel de episoade eruptive sunt un fenomen obişnuit al recentei reluări a activităţii vulcanului Etna.

Din 1977 şi până în prezent s-au produs sute de astfel de episoade, inclusiv suita excepţională de 66 de erupţii între ianuarie şi august 2000, şi seria de 50 între 2011 şi 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel