"Spărgătorul de capete", provocarea MORTALĂ de pe TikTok. Măsuri drastice

imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ

Autoritățile și reprezentanții TikTok au luat măsuri drastice împotriva provocării mortale, numită "Spărgătorul de capete".

O nouă provocare extrem de riscantă face victime în rândul tinerilor, utilizatori ai rețelei TikTok. Această provocare a dus deja la moartea unei tinere din Brazilia, iar alți mii de copii au ajuns la spital cu răni grave, din încercarea de a ajunge populari și de a strânge like-uri pe celebra platformă. 

Ce presupune provocarea și care pot fi consecințele

Provocarea prevede 3 persoane și se numește „skullbreaker", sau "spărgătorul de capete". În timp ce pentru două dintre ele totul este o glumă pentru popularitate, a treia habar nu are ce urmează să i se întâmple. Astfel, doi dintre ei îi explică celui de-al treilea cum trebuie să sară, pentru ca mai apoi să îi reteze pur și simplu picioarele. Ei bine, deși nu pare, acest nou trend poate duce la probleme grave de sănătate, de la lovituri puternice la cap și spate, până la comă și chiar moarte. 

Autoritățile din mai multe țări au luat măsuri

Deși au existat deja nenumărate tragedii, tinerii nu se învață și intră în jocul mortal. 

Autoritățile din Thailanda au luat deja măsuri și s-au văzut nevoite să emită avertizări către populație să nu cumva să ia parte la periculosul trend, iar în America, mama unui băiețel a făcut publice imagini cu starea lui după ce a ajuns în spital.

Ce spun psihologii

Psihologii îi avertizează pe părinți să-i supravegheze discret pe copii și să le explice consecințele dezastruoase ale unor astfel de provocări, deoarece tinerii fac asta pentru a ieși în evidență, pentru a primi validare, cu cât am mai multe like-uri și reacții în mediul online. 

Aplicația Tik Tok a șters toate videoclipurile de acest fel pentru a nu încuraja fenomenul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel