Spărgătorii de bancomate din Galați au fost trimiși în judecată

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Procurorii DIICOT au trimis în judecată cinci bărbați care au spart două bancomate din județele Galați și Vrancea.

Procurorii DIICOT au anunțat că vineri au trimis în judecată cinci bărbați care au spart bancomate din județele Galați și Vrancea. Dosarul în care apar numeroase infracțiuni grave a fost trimis Tribunalului Galați, scrie Mediafax. 

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectare a regimului materiilor explozive în formă continuată, distrugere în formă continuată, furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, instigare la conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, instigare la conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, punere în circulație a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, încredințare spre conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, toate în concurs real”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Grup infracțional 

Procurorii au stabilit că inculpații au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de furt calificat, nerespectare a regimului materiilor explozive şi distrugere. Grupul a activat până pe 22 octombrie, anul trecut, când a fost depistat în flagrant. Prejudiciul făcut este de aproape 120.000 de lei.

„Având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei, prin distrugere, folosind un dispozitiv de tip “pizza slide”, prin scoaterea din funcţiune a sistemelor de supraveghere precum şi prin violarea sediului profesional, inculpații au sustras sau au încercat să sustragă din ATM-urile unor agenţii bancare de pe raza localităţilor Lieşti, Tuluceşti – judeţul Galaţi şi Vulturu - judeţul Vrancea sume de bani, prejudiciul cauzat fiind de peste 117.590 lei”, au precizat reprezentanții DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel