Spania: Socialiştii vor câştiga alegerile din 10 noiembrie, dar pierd un mandat faţă de aprilie

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), condus de premierul Pedro Sanchez, va câştiga alegerile legislative din 10 noiembrie, dar va obţine mai puţine mandate parlamentare comparativ cu scrutinul din luna aprilie, indică un nou sondaj de opinie, citat joi de Reuters.

Sondajul, realizat de Sigma Poll pentru cotidianul El Mundo, îi creditează pe socialişti cu 27,1% din intenţiile de vot (faţă de scorul de 28,7% din voturi obţinut la alegerile din aprilie), ceea ce le-ar aduce 122 de mandate, cu unul mai puţin, dintre cele 350 ale Congresului Deputaţilor (camera inferioară a parlamentului spaniol), scrie Agerpres.

În acelaşi timp, Partidul Popular (PP, de opoziţie) a urcat la 21,2% din intenţiile de vot, proporţie care i-ar aduce 98 de mandate, după ce la ultimul scrutin a întrunit doar 16,7% din voturi (66 de mandate). Câştigul său s-a făcut în special în detrimentul partidului Ciudadanos (liberal).

Pe poziţia a treia ar urma să se plaseze formaţiunea de extremă dreapta Vox, cu 11,3% din voturi (34 de mandate), faţă de 10,3% în aprilie (24 de mandate).

Urmează, în ordine, Unidas Podemos (extremă stânga) cu 12,8% (33 de mandate) comparativ cu 14,3% în aprilie (42 de mandate), Ciudadanos care scade la 9,3% faţă de 15,9% la parlamentarele din aprilie (19 mandate, comparativ cu 57), Mas Pais cu 4,2% (şase mandate) şi Stânga Republicană Catalană (ERC) cu 4,2% (16 mandate), faţă de 3,9% (15 mandate) în aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel