Urmărește emisiunea live


Spania: Socialiştii ameninţă cu noi alegeri

Socialiştii aflaţi la guvernare în Spania, care au câştigat alegerile din aprilie, dar nu au obţinut o majoritate parlamentară, au ameninţat luni că vor convoca noi alegeri, dacă partidele de opoziţie persistă în blocarea tentativelor premierului în exerciţiu Pedro Sanchez de a forma un guvern minoritar, relatează agenţia Reuters.

Aceasta a fost singura alternativă, în condiţiile în care Sanchez nu a putut obţine sprijinul parlamentului, a declarat presei un socialist de rang înalt, Jose Luis Abalos. Sanchez, invitat săptămâna trecută de către Regele Felipe al VI-lea să încerce să obţină aprobarea parlamentului pentru a depune jurământul ca prim-ministru, a început în această săptămână întâlnirile cu liderii partidelor de opoziţie.

Într-o primă rundă de vot în parlament, Sanchez are nevoie de sprijinul unei majorităţi a parlamentarilor pentru a obţine votul de încredere. Cu sprijinul Podemos (de extrema stângă) şi al unor partide mai mici, Sanchez ar putea fi votat într-o a doua rundă, care necesită doar mai multe voturi pentru decât împotrivă. Partidul Popular (PP, de dreapta) şi Ciudadanos (de centru-dreapta) au indicat amândouă că vor căuta să blocheze depunerea jurământului de către Sanchez, în timp ce Podemos a condiţionat sprijinul său de un loc în guvernul lui Sanchez, ceea ce socialiştii au exclus, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel