Urmărește emisiunea live


Spania sărbătorește Ziua Națională - FOTO și VIDEO

Festivităţile organizate de Ziua Naţională a Spaniei au început sâmbătă cu intonarea imnului ţării, în prezenţa Prinţului moştenitor al Spaniei, Felipe, însoţit de soţia sa, Letizia.

Prinţul Felipe de Asturias prezidează pentru prima oară defilarea militară, în absenţa Regelui Juan Carlos, care încă se reface după operaţia la şold suferită la sfârşitul lunii septembrie. Cuplul princiar a fost primit de premierul Mariano Rajoy şi de ministrul spaniol al apărării, Jose Morenes. Ei au asistat la ridicarea drapelului şi la o scurtă trecere în revistă a trupelor care iau parte la defilare, potrivit Agerpres.

Ziua Naţională a Spaniei (care este marcată drept Ziua Hispanităţii în lumea hispanoamericană, întrucât marchează descoperirea Americii de către Cristofor Columb, la 12 octombrie 1492, n.r.) este sărbătorită în fiecare an cu o defilare militară. Anul acesta, ca şi anul trecut, defilarea este una austeră, parada limitându-se la trecerea unităţilor terestre, fără tancuri de luptă.

Defilarea a costat 823.000 de euro, cu 16% mai puţin decât anul trecut şi cu aproape 70% mai puţin decât în 2011, după cum a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.
Ver vídeoEl príncipe preside el desfile del Día de la Fiesta Nacional por primera vez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel