Spania, în pragul unor noi măsuri pentru combaterea COVID-19

Spania înregistreagă un număr tot mai mare de cazuri de COVID - 19 în răndul tinerilor  Foto: Crișan Andreescu
Spania înregistreagă un număr tot mai mare de cazuri de COVID - 19 în răndul tinerilor Foto: Crișan Andreescu

În Spania, numărul cazurilor de COVID-19, în rândul tinerilor, a crescut alarmant, iar autoritățile iau în calcul înăsprirea măsurilor sanitare, chiar dacă se înregistrează și o accelerare a campaniei de vaccinare.

Rata de infectare, în rândul persoanelor tinere,  a ajuns la 600, după cum a anunțat epidemiologul șef din Ministerul Sănătății, Fernando Simon.

La nivel național, în Spania, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la peste 200 la 1.000.000 de locuitori, în ultimele 3 zile.

Doctorul Fernando Simon a spus că situaţia este „complicată”, dar a salutat faptul că acest lucru nu se resimte în „parametrii de gravitate”, adică în numărul persoanelor spitalizate sau în numărul morţilor, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, campania de vaccinare se accelerează: 40,3% din populaţia de circa 47 de milioane de spanioli este vaccinată complet împotriva coronavirusului, în timp ce peste jumătate (55,9%) a primit cel puţin o doză dintr-un vaccin.

Dată fiind deteriorarea situaţiei sanitare, mai multe regiuni din Spania, printre care Andaluzia şi Catolonia, iau în considerare reintroducerea unor restricţii în această săptămână, în contextul în care de la 26 iunie măştile nu mai sunt obligatorii în exterior.

Spania s-a numărat printre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19. De la debutul pandemiei, în Spania s-au înregistrat 81.000 de morți și peste 3,8 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel