Spania. Cine este noul șef al Guvernului

Liderul Partidului Socialist Muncitoresc din Spania (PSOE), Pedro Sánchez, a devenit vineri şeful guvernului spaniol după ce a obţinut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor, informează EFE.

Pedro Sánchez, născut la Madrid, în 1972, a câştigat moţiunea de cenzură cu 180 de voturi pentru, 169 împotrivă şi o abţinere împotriva conservatorului Mariano Rajoy, la guvernare din decembrie 2011, dar afectat de un scandal de corupţie în interiorul partidului său, şi devine al şaptelea şef al guvernului de la revenirea la democraţie în Spania, la sfârşitul anilor 1970, după dictatura lui Francisco Franco.

Noul şef al guvernului spaniol a avut sprijinul grupului socialist, al coaliţiei de stânga Unidos Podemos şi a grupurilor naţionaliste şi separatiste din Ţara Bascilor şi Catalonia. Împotriva moţiunii au votat deputaţii din Partidul Popular al lui Rajoy şi cei din formaţiunea Ciudadanos (liberali), iar o deputată din Insulele Canare s-a abţinut de la vot.

Rezultatul votului moţiunii urmează să fie comunicat regelui Felipe al VI-lea şi va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca Sánchez să-şi preia atribuţiile ca şef al guvernului cel mai probabil în acest sfârşit de săptămână.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel