Spania: Incendiu de pădure în Catalonia. Drumuri închise și persoane evacuate

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Sute de pompieri au fost mobilizaţi miercuri pentru a lupta împotriva unui incendiu de pădure în Catalonia (nord-estul Spaniei) care a devastat 3.500 de hectare de teren pe fondul vânturilor violente şi caniculei, a anunţat guvernul regional într-un comunicat, transmite AFP.

Incendiul, care a izbucnit la orele 14.30 (12.30 GMT) pe teritoriul comunei Torre del Espanol, a dus la evacuarea a peste 20 de persoane şi închiderea mai multor drumuri.

Pompierii erau ajutaţi de 15 avioane de stins incendii în lupta împotriva flăcărilor, care s-au propagat rapid din cauza vânturilor violente şi a temperaturii care a atins 35 de grade, potrivit autorităţilor.

Ministrul de interne al guvernului regional al Cataloniei, Miquel Buch, a informat că incendiul a distrus 3.500 de hectare în primele şase ore şi ameninţă să devasteze 20.000 de hectare dacă nu este ţinut sub control.

Incendiul a izbucnit în timp ce un val de căldură adus de vânturile fierbinţi dinspre Sahara se întinde peste Europa, cu temperaturi depăşind 40 de grade aşteptate joi şi vineri în Franţa, Spania şi Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel