SpaceX va trimite oameni în spațiu în 2022. Acestea sunt planurile

Fotografie creată de Tumisu, de la Pixabay
Fotografie creată de Tumisu, de la Pixabay

Compania SpaceX a lui Elon Musk a anunțat că anul acesta va avea ca obiectiv prima ieșire spațială comercială din istorie, și a dezvăluit că intenționează să trimită oamenii mai departe în spațiu decât a trimis NASA.

Compania de explorare spațială a lui Elon Musk a anunțat că nava lor va începe un nou program numit Polaris în cursul anului 2022, urmând să efectueze două zboruri în acest an.

Din echipaj va face parte miliardarul american și donator al SpaceX Jared Isaacman, care anul trecut a devenit prima persoană care a cumpărat un prim zbor de turism spațial al SpaceX.

Pilotul de vânătoare al Forțelor Aeriene Scott Poteet și inginerii Sarah Gillis și Anna Menon i se vor alătura la bord.

În cadrul ambițioasei misiuni, cei doi ingineri vor lua parte la prima ieșire în spațiu comercială din istorie - o performanță care până acum a fost realizată doar de agențiile spațiale guvernamentale.

Un Jared Isaacman emoționat a declarat pentru Today show: "Vom merge mai departe în spațiu decât au mers oamenii de când au pășit ultima dată pe Lună".

VEZI ȘI: Preţul vaniliei ar putea creşte din cauza furtunilor din Madagascar

Antreprenorul a declarat că două misiuni cu actuala lor navă spațială Dragon, în noiembrie sau decembrie anul acesta, vor ajuta firma să se pregătească pentru prima lor misiune cu echipaj uman pe noua rachetă Starship, pe care o dezvoltă în prezent în cooperare cu NASA.

El a adăugat: "Vom învăța cât de mult putem din partea programului Polaris, SpaceX va învăța foarte multe pe măsură ce pregătește Starship pentru primul său zbor cu echipaj uman și cred că vom combina toate acestea pentru a forma, în cele din urmă, modul în care ar trebui să arate a doua misiune."

SpaceX dorește în cele din urmă să folosească Starship ca un sistem de transport în două etape, complet reutilizabil, care să poată trimite oameni și încărcături mari pe Lună, pe Marte și în alte locații din sistemul solar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel