Urmărește emisiunea live



SpaceX amână lansarea satelitului greu de telecomunicații ViaSat-3

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de svklimkin
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de svklimkin

SpaceX a amânat lansarea satelitului greu de telecomunicații ViaSat-3.

Lansarea rachetei Falcon Heavy cu satelitul ViaSat-3 Americas pentru a furniza Internet de mare viteză în America, a fost amânată cu o zi, a declarat SpaceX, dezvoltatorul transportatorului.

Este de așteptat ca racheta să fie lansată de la Complexul de Lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, joi, la 19:29, ora Coastei de Est a SUA.

Satelitul de 6,7 tone este primul dintre cei trei sateliți de la ViaSat Inc, cu sediul în California, o nouă generație de sisteme de acoperire globală în bandă Ka care, în ceea ce privește debitul agregat, sunt de două ori mai mari decât toți sateliții comerciali de internet pe orbită. Fiecare dintre ele va oferi o lățime de bandă a rețelei de mai mult de un terabyte pe secundă. Durata de viață a dispozitivului este de 15 ani.

Când vor fi lansați ceilalți dois sateliți



Al doilea satelit ViaSat-3, pe care compania intenționează să-l lanseze mai târziu, va acoperi Europa, Orientul Mijlociu și Africa, iar al treilea satelit va acoperi regiunea Asia-Pacific.

Sateliții sunt proiectați să ofere comunicații în bandă largă de mare viteză utilizatorilor privați, companiilor comerciale, precum și structurilor guvernamentale și de apărare.

Ca sarcină utilă secundară, racheta urmează să lanseze pe orbită sateliții de comunicații MicroGEO de la Astranis și sateliții de teledetecție GS-1 Earth de la Gravity Space.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel