Spațiul Schengen ar putea fi desființat. România vrea în continuare să adere

România își menține obiectivul aderării la Schengen, deși, în prezent, spațiul de liberă circulație este pus sub semnul îndoielii, a declarat joi președintele Klaus Iohannis. 

"Astăzi, spațiul Schengen este pus sub semnul îndoielii. România acționează deja ca un stat responsabil al spațiului Schengen și ia parte la construcția politicii europene de protejare și consolidare a frontierelor Uniunii. Dincolo de circumstanțele prezente, România își menține obiectivul aderării la acest spațiu", a spus Iohannis, la întâlnirea cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în țara noastr, scrie Agerpres.

El a arătat că o altă temă importantă pe agenda europeană este cea legată de procesul de renegociere a relației dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, indicând că opinia României rămâne neschimbată și fermă: "locul Marii Britanii este înăuntrul UE".

"În același timp, orice soluții vor fi găsite în acest proces, ele vor trebui să fie în concordanță cu prevederile Tratatelor Uniunii, să respecte drepturile și libertățile fundamentale, inclusiv libera circulație a persoanelor", a adăugat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel