Şova la Summit-ul European al Aviaţiei: Program de un miliard de euro

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a participat la Summit-ul European al Aviaţiei unde a prezentat programul strategic de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în valoare de un miliard de euro, conform unui comunicat al ministerului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a participat la Summit-ul European al Aviaţiei unde a prezentat programul strategic de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în valoare de un miliard de euro, conform unui comunicat al ministerului. 'Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a participat, în perioada 3-4 octombrie a.c., la Summit-ul European al Aviaţiei, organizat la Viena, în contextul în care Austria deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ministrul Lucian Şova a discutat cu Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, cu miniştrii Transporturilor din Austria, Finlanda şi Olanda, alături de coordonatorul Comisiei TRAN a Parlamentului European despre priorităţile la nivel european pentru dezvoltarea aviaţiei civile, pornind de la Strategia Aviaţiei, adoptată în anul 2015', se spune în comunicat.

Se vor contrui noi terminale 

Potrivit documentului, în cadrul întâlnirii la nivel înalt, ministrul Lucian Şova a declarat că aviaţie civilă are nevoie de dezvoltare, modernizare şi interconectarea infrastructurilor de transport, precum şi de introducerea noilor tehnologii şi digitalizare. Întrebat în cadrul discuţiilor despre strategia de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în contextul creşterii continue a numărului de pasageri, ministrul Lucian Şova le-a prezentat omologilor săi programul strategic estimat la peste un miliard de euro care va consta în principal în construcţia unor noi terminale de pasageri şi cargo, dezvoltarea suprafeţelor de mişcare şi conectarea aeroportului la reţeaua de autostrăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel