Soția unui preot din Arad a murit la 22 de ani, după infecția cu noul coronavirus. Tânăra nu era vaccinată

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Soția unui preot din Arad, nevaccinată, s-a stins din viață la vârsta de 22 de ani. Mihaela fusese declarată vindecată de Covid-19, dar boala a lăsat-o cu plămânii afectați în proporție de 90%.

Mihaela-Valentina Gaiță, soția preotului Dan-Alexandru Gaiță, paroh în Rădești, Arad, a murit vineri, 26 noiembrie. Tânăra în vârstă de 22 de ani fusese infectată cu virusul SARS-CoV-2. Timp de cinci săptămâni a fost intubată - inițial la Oradea, iar mai apoi în Ungaria, acolo unde s-a și stins din viață.

Preoteasa se vindecase de Covid-19, dar în urma bolii, plămânii ei au fost "peste 90% afectați și fribrozați". Ea nu are vaccinată, scrie Realitatea.

„Pentru cei care doriți să ne fiți alături în aceste momente de amară suferință! Serile de priveghi, seara aceasta și cea de mâine, vor fi la ora 19.00 în biserica din Rădești. Înmormântarea va avea loc luni la capela din Târnova la ora 13.00. Doamna nu a murit de COVID propriu-zis, ci de urmările lăsate de această boală, a avut plămânii peste 90% afectați și fibrozați. Nu mai are COVID de aproape 3 săptămâni. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în împărăția Sa.”, a scris Dan-Alexandru Gaiță pe Facebook, duminică seara.

Mihaela-Valentina Gaiță a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox Sfânta Ecaterina de la Mănăstirea Prislop și ulterior, pe cele ale Școlii Postliceale Sanitare din Arad.

Ea și Dan Gaiță, numit preot paroh Parohia Ortodoxă Rădești din județul Arad în august 2020, erau căsătoriți de circa doi ani, potrivit Special Arad

„Draga mea soție, ai plecat dintre noi, te voi iubi veșnic scumpa mea. Dumnezeu să te odihnească cu îngerii cărora le cântai imnuri de slavă! Vei rămâne veșnic soția mea dragă și eu soțul tău drag! Dragostea nu cade niciodată!”, a mai scris preotul Dan Gaiță pe Facebook.

Bilanț Covid 28 noiembrie 

Până duminică, 28 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.776.949 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.277 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  1.679.942 de pacienți au fost declarați vindecați.  

De sâmbătă până duminică au fost înregistrate 1.377 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 27.11.2021 (10:00) – 28.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 106 decese (63 bărbați și 43 femei), din care 18 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor,  Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Giurgiu, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel