Soția unui politician din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu valize pline ochi cu peste 30 de milioane de dolari - FOTO în articol

Soția unui politician din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu valize pline cu euro și dolari.

O refugiată, soția unui politician din Ucraina. a trecut granița în Ungaria cu aproape 29 de milioane de dolari și un milion și jumătate de euro cash. Banii erau ticsiți în mai multe valize, scrie 24tv.ua. Cazul a fost relatat de Serghei Lușcenko, un fost jurnalist și politician.

Acesta susține că femeia în cauză se numește Anastasia Kotvițkaia și este soția unui fost deputat - Igor Kotvițki. Ea ar fi mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician influent, bănuit de corupție. Bărbatul ar fi fost ministru de Interne până anul trecut în vară, când și-ar fi dat demisia la cererea lui Volodimir Zelenski.

Kievul a deschis o anchetă

Uite așa arătau banii pe care a încercat să-i scoată soția fostului deputat Kotvitsky prin Transcarpatia: 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro.", a scris Leshcenko, postând și o fotografie.

Soția politicianului ar fi trecut frontiera cu o mașină înmatriculată în Ungaria, condusă de un cetățean ungar. După ce a trecut granița cu ușurință din Ucraina, în Ungaria femeia a fost controlată. Vameșii au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea, iar procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

Reamintim că în Vama Albița din Vaslui polițiștii de frontieră au găsit în mașina unui cuplu de refugiați ucraineni peste un milion și jumătate de dolari, ceasuri, bijuterii și genți scumpe. Banii cu care ucrainenii au intrat în România erau strânși în folie alimentară.

Poliţist de frontieră ieşean: Refugiaţii pot trece şi milioane de euro dacă îi declară

Odată cu valurile de refugiaţi care au luat cu asalt frontierele din est ale României, numărul poliţiştilor a fost suplimentat în stradă cu mulţi angajaţi de la birouri. Tot poliţiştii de frontieră spun că ucrainenii care intră în vămi cu sume mari de bani pot trece nestingheriţi, doar dacă declară banii.

Aceştia pot intra în România chiar şi cu milioane de euro la ei. În schimb, nu pot trece cantităţi mari de aur sau obiecte de lux. Acest lucru a fost explicat de către Florin Zlate, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră, în studioul Ziarul de Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel