Soția președintelui haitian s-a întors acasă. Se fac pregătiri pentru funeralii

Twitter - Frantz Exantus
Twitter - Frantz Exantus

Martine Moïse, văduva președintelui haitian asasinat s-a întors acasă. 

Văduva răposatului președinte haitian s-a întors înapoi în țară caraibiană, după ce a fost tratată în Florida, Statele Unite ale Americii, pentru rănile pe care le-a suferit în urma atacului brutal. Soțul său a fost executat pe 7 iulie de mai mulți asasini, care au pătruns în casa celor doi din capitala Port-au-Prince. 

Martine Moïse a putut fi văzută purtând un suport care îi susține brațul drept și o vestă antiglonț la sosirea sa de pe aeroportul din capitala Haiti. Prima doamnă Moïse a fost transportată de urgență în Florida, la un spital din Miami, pentru a-i fi tratate rănile. 

Pregătiri pentru funeralii de stat

Un oficial haitian a postat un tweet în care a precizat că Moïse s-a întors în țară pentru a pregăti funeraliile soțului său. 

Prima doamnă a fost flancată de mai multe gărzi de corp și a fost primită la aeroport de primul ministru interimar Claude Joseph și de alți oficiali pe pista de aterizare. Moïse a făcut câteva comentarii de pe patul de spital, vina căzând asupra unui grup de mercenari străini. 

Asainat la comandă

O investigaţie lansată de autorităţile de la Bogota privind implicarea unor cetăţeni columbieni în asasinat relevă că Joseph Felix Badio ar fi putut comanda asasinatul cu trei zile înainte de comiterea atacului, atribuit de autorităţile din Haiti unor mercenari străini.

"Cu câteva zile înainte, aparent trei, Joseph Felix Badio, fost oficial în cadrul Ministerului haitian al Justiţiei implicat în activităţile anticorupţie ale Serviciului general de informaţii, le-a cerut unor foşti militari columbieni, Duberney Capador şi German Rivera, să îl asasineze pe preşedintele statului Haiti", a afirmat directorul Poliţiei din Columbia, generalul Jorge Vargas. "Noi oferim asistenţă cu tot ce putem în audierea cetăţenilor columbieni arestaţi în Haiti", a precizat Jorge Vargas.

Din grupul de asasini au făcut parte, conform datelor anchetatorilor, 26 de columbieni şi doi haitieni care au şi cetăţenie americană. Optsprezece columbieni au fost arestaţi, trei au fost împuşcaţi mortal în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, iar restul sunt daţi în urmărire, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel