Soţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, a minţit în CV pentru a fi în proiectul european. DNA a fost sesizată

ligia_botis-440x346
ligia_botis-440x346

Ligia Botiş, soția  fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, a "prezentat o situaţie care nu corespunde realităţii" în CV-ul depus pentru a fi parte a proiectului european "Şansa la demnitate", au descoperit inspectorii DLAF, motiv pentru care aceştia au sesizat DNA.

[caption id="attachment_108409" align="alignleft" width="300" caption="Foto: Bistrița online"][/caption] Reprezentanţii Departamentului de Luptă Antifraudă au comunicat că cei care au verificat modul în care a fost derulat proiectul "Şansă la demnitate" al Asociaţiei Parteneriat Euro-Activ Bistriţa au descoperit "posibile infracţiuni legate de modul de obţinere a fondurilor europene". Mai mult, DLAF susţine că aceste posibile infracţiuni au fost săvârşite de "persoanele responsabile cu furnizarea documentelor necesare pentru dovedirea eligibilităţii proiectului", scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat că reprezentanţii DLAF au ajuns la concluzia că soţia fostului ministru Botiş, Ligia Botiş, care în proiect avea poziţia de "responsabil grup de lucru II", a "mistificat adevărul" în ceea ce priveşte experienţa sa reală.

"Doamna Botiş trebuia să aibă cinci ani de experienţă în management, resurse umane sau comunicare. În realitate, ea a lucrat doar un an şi patru luni ca manager al firmei ei, un mic atelier de mobilă care a avut, de la înfiinţare, cel mult trei angajaţi. A trecut, de asemenea, în CV, la capitolul «experienţă profesională», faptul că este doctorand la Universitatea Tehnică din Cluj, pe care a trecut-o ca fiind angajatorul ei, în condiţiile în care nu are cu instituţia un raport de muncă", au declarat sursele judiciare citate.

Mai mult, având în vedere performanţele economice ale firmei lui Botiş, controlorii DLAF au afirmat că, în opinia lor, Ligia Botiş nu avea calificarea şi experienţa necesare să ocupe poziţia de responsabil de grup în acest proiect. Pentru a demonstra acest lucru, inspectorii DLAF au comparat experienţa profesională a Ligiei Botiş cu cea a celeilalte persoane care ocupa o funcţie similară în proiect, Irina Nicolina Hădărean, rezultând "o semnificativă diferenţă în ceea ce priveşte experienţa managerială deţinută".

"Ţinând cont de complexitatea activităţilor ce trebuiau desfăşurate în cadrul proiectului de către responsabilii grupurilor de lucru (...) apreciem că experienţa managerială anterioară deţinută de doamna Ligia Botiş nu este suficientă şi relevantă pentru a o recomanda în vederea ocupării funcţiei pentru care a aplicat în cadrul proiectului", au scris reprezentanţii DLAF în nota înaintată procurorilor DNA.

Conform controlului DLAF, Ligia Botiş a câştigat, din participarea în acest proiect, suma de 33.317 lei, adică aproximativ 8.000 de euro. Ea a primit aceşti bani ca salariu, din prefinanţarea primită de organizaţie pentru proiectul propus.

Citește și:

Ministrul Botiş îi dă soţiei bani de la Guvern. Dacă îşi dă demisia se mai gândeşte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel