Șoșoacă (AUR): Vreau să știu dacă Kelemen Hunor și Dumitru Coarnă au parte de tratament preferențial

Șoșoacă / Captură Antena 3
Șoșoacă / Captură Antena 3

Diana Șoșoacă (AUR) a stat în sala de plen fără să poarte mască. În momentul depunerii jurământului, a spus că „obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”.

Într-o filmare postată pe contul de Facebook, senatoarea AUR a spus că va face plângere penală împotriva celor care i-au făcut publică adeverința medicală prezentată pentru a justifica faptul că nu poartă mască. 

Nici Dumitru Coarnă, ales deputat din partea social-democraților, nu a purtat mască de protecție la prima întâlnire a Camerei Deputaților pentru că, potrivit acestuia, are adeverință de la medic. Mai multe, AICI.

Luni seară, Diana Șoșoacă, prezentă în platoul Antena 3, a spus: „Atât vreau să știu: dacă domnul Kelemen Hunor și cu domnul Coarnă au parte de un tratament preferențial și nu trebuie să demonstreze că acea adeverință este valabilă, dacă au adeverință, pentru că eu nu am văzut-o. Astăzi, domnul Coarnă a spus că are o adeverință. Vreau să știu dacă i s-a cerut și dânsului adeverința. Și domnul Kelemen Hunor... dacă a pus la dispoziția Parlamentului adeverința sa. Dacă s-a făcut copie. Dacă s-a trimis către DSP adresă pentru amândoi cu privire la respectiva adeverință. Ce răspuns a dat DSP? Ce răspuns a dat Ministerul Sănătății?”

„Și mai am o problemă: medicul meu de familie este asaltat de presă, se scriu lucruri care nu sunt adevărate. Acest profesionist a respectat toate dispozițiile legale. Și vă spun că acea adeverință este înregistrată în sistemul electronic pentru că adeverința mea nu e scrisă de mână”, a mai spus Șoșoacă. 

George Simion, declarații

Amintim că liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, luni, că aşteaptă verificările solicitate de Senat în privinţa adeverinţei medicale a senatoarei Diana Şoşoacă, prin care este exceptată de la purtarea măştii de protecţie.

„Sunt foarte mulţi oameni care au o problemă cu purtarea măştii, o problemă medicală. Doamna Şoşoacă are o problemă medicală şi are o adeverinţă în acest sens. Aşteptăm toate verificările. Eu am o mască şi am dat tuturor colegilor mei măşti similare făcute de un producător român. Important e să promovăm produsele româneşti şi să mai producem ceva în ţară”, a spus George Simion.

Întrebat dacă o va sancţiona pe Diana Şoşoacă în cazul în care, în urma verificărilor, se constată că adeverinţa medicală nu este bună, Simion a spus că nu este cazul: „Nu cred că este cazul, dar o trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul. (...) Nu mă pricep la medicină, să vorbească experţii. Dacă un doctor a semnat acolo şi consideră de cuviinţă că nu trebuie să poarte doamna avocat mască, înseamnă că el este medic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel