Soros, vinovatul ”de serviciu” și în Ungaria. Zoltan Kovacs: Are o puternică influență

Sebastian Florea / 05 Martie 2019 / 10:56 Salveaza PDF Comentarii

Un secretar de stat din Ungaria, Zoltan Kovacs, consideră că Soros este un 'actor politic'.

Zoltan Kovacs, secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale, a asigurat într-un interviu acordat BBC că investitorul miliardar George Soros este de două decenii un 'actor politic', relatează marţi agenţia MTI. Acest statut reiese clar chiar din afirmaţiile lui Soros, precum şi din activităţile Fundaţiei pentru o Societate Deschisă şi ale organizaţiei Project Syndicate, care sunt principalele canale de difuzare a ideilor miliardarilor cu privire la Europa, a explicat Kovacs în interviul difuzat luni.

El a insistat că 'reţeaua instituţională' a lui Soros se bucură de o puternică influenţă fără a avea niciun mandat electoral. Oficialul ungar a mai argumentat că ONG-urile asociate cu Soros nu au 'nimic de-a face' cu societatea civilă, care 'se construieşte de jos în sus'. În momentul de faţă există 65.000 de organizaţii ale societăţii civile în Ungaria, a menţionat Zoltan Kovacs. Acesta a mai remarcat că după criza migraţiei din 2015 s-a accentuat decalajul dintre 'elita politică vest-europeană liberală de stânga' şi alegătorii din statele membre ale Uniunii Europene.

Secretarul de stat ungar a negat în acelaşi interviu că Universitatea Central-Europeană (CEU) a plecat din Budapesta, precizând că doar o parte din activităţile acesteia, care încălcau legislaţia Ungariei, au fost transferate în afara ţării. În ce-l priveşte, Michael Ignatieff, preşedintele şi rectorul CEU, a denunţat faptul că CEU a fost forţată să se împartă în două, explicând pentru BBC că guvernul ungar nu a dorit să semneze un acord care, în baza unei legi adoptate în Ungaria în 2017, era necesar pentru ca universitatea să-şi poată continua activităţile la Budapesta. În lipsa acestui acord, CEU nu poate emite la Budapesta diplome acreditate în SUA. Ignatieff a insistat că guvernul ungar este 'un regim ostil tuturor instituţiilor libere' şi a descris poziţia guvernului ungar cu privire la Soros drept o 'teorie fantastică a conspiraţiei', dând asigurări că în realitate capacitatea lui Soros de a influenţa evoluţiile din Ungaria este 'practic zero'.

Citește și: 

Trudeau, scandal de corupție în Canada. Premierul primește o nouă lovitură

Unitatea de elită a DNA a rămas fără procurori


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27