Soros: Putin a fost lovit în călcâiul lui Ahile

George Soros
George Soros

Miliardarul George Soros crede că Vladimir Putin a fost luat prin surprindere de protestele de pe Euromaidan, care sunt incompatibile cu ideea președintelui Rusiei despre cum ar trebui să fie condusă lumea, adică prin putere.

Soros remarcă, într-un interviu acordat jurnalistului Gregor Peter Schmitz (Der Spiegel), că Ucraina este de mai mare interes pentru Putin decât oricare altă chestiune din Orientul Mijlociu. Omul de afaceri crede că Putin a reușit, toamna trecută, să învingă UE prin manevre de mai mare iscusință, pentru că Uniunea, sub conducerea Germaniei, a oferit prea puțin și a cerut prea mult Ucrainei.

"Dar ucrainenii s-au revoltat, deranjând calculele ambelor părți. Rebeliunea l-a rănit pe Putin în călcâiul lui Ahile. Ideea unei rebeliuni spontane nu intra în calculele sale. În opinia lui, lumea este condusă prin putere și cei care sunt la putere pot manipula cu ușurință opinia publică. Să nu reușești să-i controlezi pe oameni este un semn de slăbiciune", a spus Soros.

Mai departe, Putin a condiționat ajutorul financiar pentru Ianukovici de suprimarea protestelor și a făcut mai multe mișcări contraproductive.

"Ianukovici a fost în primă fază spitalizat și mai apoi trimis la Soci pentru a fi prelucrat de Putin. Instrucțiunile lui Putin au adus confruntarea la un ckimax. Contrar tuturor așteptărilor, un grup de cetățeni care aveau dor bețe, scuturi confecționate din carton și căști făcute din coșuri metalice de gunoi au copleșit o forță care folosea muniție. Au fost mai multe pierderi, dar cetățenii au prevalat. A fost un miracol veritabil", a mai declarat Soros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel