Sorina Pintea, în cătușe, spre spital. Renate Weber, intervenție. Ce decizie poate lua, două variante

Avocatul Poporului s-a implicat în cazul transferului Sorinei Pintea la spital, în urma imaginilor apărute la toate televiziunile de știri.

”Noi ne-am sesizat după ceea ce am văzut în spațiul public. Am formulat trei întrebări foarte clare către Direcția Generală de Poliție a municipiului București, pentru că ei sunt cei care administrează locurile de arest preventiv”, a spus Renate Weber, la Realitatea Plus, joi dimineață.

”În primul rând, dacă doamna Pintea, pentru că suferă de o anumită maladie, a putut să fie încadrată într-un regim alimentar specific bolii de care suferă. O a doua întrebare se referă, în general, la condițiile și procedurile privind transportul unei persoane private de libertate către o unitate medicală, adică în ce condiții se face, cu ce mijloc de transport de realizează, care sunt măsurile de siguranță, dacă persoana trebuie sau nu încătușată, de asemenea, unde anume se face predarea persoanei bolnave, inclusiv să vedem actele normative care stabilesc această procedură, pentru că nu vorbim de lege, ci de acte de inferioare, vrem să ne lămurim. O a treia întrebare se referă la felul în care sunt respectate drepturile pacientului, așa cum sunt ele prevăzute de Legea Sănătății, este vorba de drepturile pacientului referitoare la confidențialitate, cu privire la starea sa. Pentru că dacă o persoană este transportată la o unitate spitalicească și este informată presa, este clar că niște lucruri nu sunt în conformitate cu Legea Sănătății”, a mai declarat Avocatul Poporului.

Ce măsuri poate lua Avocatul Poporului

”Așteptăm să primim aceste răspunsuri și vom vedea după aceea ce vom decide. Ceea ce noi putem să facem: putem lua decizia să executăm și o anchetă, în funcție de răspunsuri, sau putem să emitem niște recomandări și, de cele mai multe ori, în aceste cazuri, autoritățile publice s-au conformat recomandărilor noastre”, a mai spus Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel