EXCLUSIV  Sorina Pintea, despre minunile din medicină ținute la secret: Mi se pare extraordinar-VIDEO

Invitată la interviurile DC News, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a subliniat faptul că în ultima perioadă s-a vorbit poate prea mult despre salarii şi prea puţin despre pacienţi. 

Invitata lui Val Vâlcu la interviurile DC News, Sorina Pintea - ministrul Sănătăţii a făcut remarcă cu privire la discuţiile care s-au purtat în spaţiul public în ultimele luni în ceea ce priveşte acest domeniu: şi anume că s-a vorbit prea mult despre salarii şi sporuri şi prea puţin despre pacienţi, despre cei pentru care, până la urmă, se desfăşoară activitatea din spitale. 

"Trebuie să avem grijă şi de pacient. Am tot discutat în ultimele luni doar de sporuri şi de salarii – lucruri foarte importante pentru că un medic dacă nu este liniştit din acest punct de vedere nu poate avea grijă de pacient. Dar eu în toată aceasată perioadă nu am auzit cuvântul „pacient”. Pe de altă parte să ştiţi că lucrurile merg înainte. La minister ne-am ocupat şi de altceva, nu numai de salarii şi sporuri", apreciază Sorina Pintea. 

[citeste si]

"Până la urmă despre asta vorbim: despre pacient şi despre viaţa lui"

Cât priveşte modernizarea întregului sistem, pornind de la salariile personalului medical şi până la aparatura şi condiţiile din spitale, ministrul Sănătăţii consideră că s-au făcut progrese. 

"Primul pas s-a făcut. S-au majorat salariile medicilor, lucru pe care cred că ni l-am dorit cu toţii. [...] În ceea ce priveşte spitalele, nu putem spune că nu s-a făcut mare lucru. Începând de la medicamente, dotare cu aparatură, lucrurile au mers înainte. Poate nu aşa cum ne dorim, dar nu putem spune că nu s-a făcut nimic.

S-a creat un curent de opinie negativ. Medicii noştri salvează zilnic mii de vieţi. Însă noi scoatem în evidenţă doar greşelile. Bineînţeles, suntem foarte mulţi şi mai şi greşim, însă cred că ar trebui să evidenţiem mai mult ceea ce medicii fac bine. Pentru că în fiecare zi fac foarte mult bine. De când sunt ministru aud zilnic despre cazuri complicate rezolvate de medicii noştri. E adevărat, poate nu avem finanţarea pe care ne-o dorim. Dar facem minuni. Sunt spitale în ţara asta în care se întâmplă minuni.

Uitaţi-vă de exemplu în weekendul de 1 Mai. În acele zile s-au făcut cele mai multe prelevări de organe din acest an. Mie mi se pare extraordinar. A fost un weekend de foc. Am fost tot timpul în legătură cu ei şi m-am bucurat foarte tare pentru că uite, se poate şi putem să ne mişcăm. Până la urmă despre asta vorbim: despre pacient şi despre viaţa lui", a concluzionat ministrul Sorina Pintea. 

DECLARAŢIA SORINEI PINTEA AICI:

INTERVIUL ÎN ÎNTREGIME, AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel