Sorina Matei sesizează paradoxul: Polonia îl decorează pe eroul României, iar România...

Andrei Itu / 12 apr 2019 / 09:43 Salveaza PDF Comentarii
Sorina Matei
Descriere foto: Sorina Matei

Jurnalista Sorina Matei, într-o postare pe facebook, a făcut o paralelă între tratamentul aplicat de două țări ex-comuniste, Polonia și România, în cazul deținuților politici din timpul și după caderea regimului represiv.

''Iulius Filip, un muncitor român, este aplaudat în anii '80 frenetic şi la scenă deschisă pentru curajul nebun, caracterul exemplar şi crezurile ferme de Solidaritatea din Polonia. Lech Walesa nu-l uită niciodată. Lech Walesa, electrician, ajunge preşedintele Poloniei, ia premiul Nobel pentru Pace pentru contribuţia la dezmembrarea comunismului în Europa de Est şi schimbarea destinului ţării sale'', a scris Soria Matei.

Polonia, decorație pentru Iulius Filip, în timp ce România îi va decora presupusul torționar

 

''Polonia îl decorează pe eroul României, Iulius Filip, iar când Walesa vine în România vrea să se întâlnească cu un singur om: Iulius Filip. Iar România îl pune în fruntea Justiţiei penale, îl ţine în funcţie şi nişte slugi sinistre îl şi decorează pe comunistul slugă a Securităţii care l-a ţinut pe Iulius Filip ilegal după gratii, în inima Infernului şi a represiunii, Aiud. Aşa arată sinistrul, acesta este Sistemul'', a subliniat Soria Matei pe Facebook.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24