Sorina Matei, REACȚIE după interviul lui Traian Băsescu de la Realitatea TV

Sorina Matei a făcut o scurtă analiză a interviului pe care Traian Băsescu l-a acordat la Realitatea TV.

Jurnalista a scris că din respectiva emisiune nimeni nu a ieșit câștigător - nici ziariștii, și nici Traian Băsescu.

"A fost un festival de dat capete în gură pe principiul total greșit că acel care va da mai multe va ieși câștigător. În final, senzația a fost că n-a ieșit nimeni bine. În ciuda audienței foarte bune, produsul jurnalistic a fost aproape zero. Adică n-au prea ieșit știri, pentru că a fost multă tensiune și multe jigniri. Tematica a fost uneori redundantă.

Au fost câteva derapaje grave din partea moderatorului, dar au fost și prăpăstii la fel de mari în logica invitatului mai ales când s-a referit la Justitie și nu numai, hăuri pe care atunci când le percepe se pierde, ocolește, iese din dialog și discuție, atacă, dă un cap în gură. Sau mai multe. Așa, toată lumea a sfârșit prin a da capete în gură.

Formatul a fost o greșeală strategică. Niciodată, în niciun debate/ show extern, n-o să vedeți moderatori care spun invitatului- te detest, esti mai rău decât Ceaușescu. Niciodată în niciun debate/ show n-am văzut format de 5 la 1, devenit în timpul desfășurării emisiei 6 la 1 sau chiar 7 la 1. Așa ceva nu există. Asta a lăsat impresia de slăbiciune în gestionarea unei dezbateri cu unic invitat și, indirect, unicul invitat a fost în mod paradoxal avantajat. Și asta pentru că dezechilibrul a existat de la început, apoi el s-a accentuat.

Formatul ar fi fost normal să fie 1 la 1 sau maximum 2 la 1, cu doi jurnaliști de calibru, bine documentați și bine pregătiți pe tematica pe care o doreau abordată. Întotdeauna important este invitatul, el este sursa știrilor, tocmai de aceea trebuie jurnalistic exploatat. De aceea este și se numește invitat. Probabil, în acest context, într-un format doar cu Rareș Bogdan și Costi Rogozanu produsul jurnalistic ar fi fost mai bun, nu ar fi fost teme redundante, invitatul ar fi fost într-o mai mare, elegantă și mai puternică defensivă și ar fi existat și conținut, nu numai două ore de invective. Argumentația întotdeauna e mai puternică decât injuria.

S-a văzut că a fost o treabă românească, făcută pe picior, iar conținutul a fost pe măsură. În ciuda tuturor acestor lucruri, spectacolul însă a fost garantat", a scris Sorina Matei pe Facebook.

VEZI ȘI: Traian Băsescu: "Îmi sunteți extrem de antipatic, ca om și ca ziarist". Octavian Hoandră: "V-am detestat tot timpul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel