Urmărește emisiunea live


Sorina Matei, dezvăluiri despre Bogdan Buzăianu, omul care i-ar fi dat șpagă Elenei Udrea

Sorina Matei  face o dezvăluire despre omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în contextul în care DNA spune că i-ar fi dat Elenei Udrea o şpagă de 5 milioane de dolari."Cel mai deştept băiat din energia românească", așa cum este cunoscut, Bogdan Buzaianu a fost   primul proprietar al Energy Holding. 

Sorina Matei anunţă, pe blogul personal, că Buzăianu şi-a scos la vânzare castelul din Elveţia, tocmai în timpul anchetei DNA. Exclusivistul castel din Elveția în care a domiciliat în ultimii ani Bogdan Nicolae Buzăianu a fost scos la vânzare de trei săptămâni, în regim de urgență, de importanta companie imobiliară elvețiană Direct Investment, așa cum o arată chiar datele publicate de companie.

Sorina Matei nu precizează însă de unde are informațiile. Totuși, în urmă cu un an de zile, Traian Băsescu a lansat un atac la adresa Sorinei Matei, sugerând că jurnalista ar face parte din rândurile ofițerilor acoperiți din presă.

"Poate se mai gandeste ce i-a spus Robert Turcescu in emisiunea de pomina", declara Traian Băsescu. Era  vorba despre  emisiunea în care Robert Turcescu a recunoscut că a fost ofițer acoperit, Turcescu sugerându-i Sorinei Matei să îl urmeze și să recunoască, lăsând de înțeles că și ea ar fi agent sub acoperire. Chiar de atunci Sorina Matei a spus că nu are ce să recunoască, reacționând și la acuzele fostului președinte.

 "Din octombrie 2005, magnatul energiei, Bogdan Nicolae Buzăianu, și-a declarat în mod oficial domiciliul în Elveția, Fribourg, De Castellaweg 37, Schloss 3280 Greng, în capitala cantonului cu același nume, în micuța, cocheta și bogata localitate elvețiană de nord- est Greng cu doar 180 de locuitori, și ea aflată în regim de paradis fiscal. Numai că fix la această adresă indicată de Bogdan Nicolae Buzăianu în multe documente ale firmelor sale cât și în acte oficiale ale statului român ( Fribourg, De Castellaweg 37 și/sau 51, Schloss 3280 Greng) se așterne unul din puținele castele private și prestigioase ale cantonului elvețian, Castelul Greng", scrie Sorina Matei pe blog.

"Castelul Greng, întins practic pe trei domenii impozante și foarte aproape de malul lacului Murten, are 1,3 hectare de parc, 19 camere separate într-o multitudine de corpuri de clădire, 690 de mp locuibili, fântâni ornamentale, labirint, templu în stil roman, capelă, piscine, iaz cu pești, are sursă proprie de apă, tavernă proprie și cramă, plajă privată pe malul lacului iar întregul domeniu al castelului este împrejmuit de ziduri înalte și opace fiind ferit din exterior de blitzurile de paparazzi...

Castelul Greng unde a domiciliat în ultimii ani magnatul energiei românești, Bogdan Buzăianu, a fost construit în 1785 și a fost de-a lungul timpului reședința oficială a multor personalități cunoscute, cum ar fi celebra scriitoare elvețiană a secolului 19, Madame de Stael, gânditorul Benjamin Constant și chiar președintele Nestle, Emile Louis Roussy. În 1989, întreaga proprietate a intrat în renovare completă și tot de atunci a fost împărțită în condominii.

Castelul Greng a fost scos la vânzare, în regim de urgență, la sfârșitul lunii Septembrie a acestui an, prin intermediul companiei imobiliare elvețiane Direct Investment, de vânzători a căror identitate nu este cunoscută, la un preț minim de 7,4 milioane de euro și un preț de vânzare imediat de 7,68 milioane de euro. Acțiunea coincide cu ancheta de corupție declanșată de procurorii DNA în care apare și magnatul energiei românești, Bogdan Nicolae Buzăianu", mai precizează Sorina Matei pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel