Sorina, fetiţa de la Baia de Aramă, a plecat în SUA. Primul avion, pierdut. Ce spune Poliţia de Frontieră

Familia Săcărin a plecat, alături de Sorina, fetiţa adoptată de la Baia de Aramă, în SUA, însă nu fără peripeţii. Asta pentru că din cauza controlului prelungit de la vamă, familia Săcărin a ratat primul avion spre America. 

După ce au luat paşaportul fetiţei de la Judecătoria Dolj, soţii Săcărin au avut parte de încă o situaţie tensionată, înainte de plecarea spre SUA. La aeroport, paşaportul Sorinei a fost verificat intens, motiv pentru care soţii Săcărin au pierdut avionul. 

Ce spune Poliţia de Frontieră

”În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doua persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele  respective si-au reprogramat călătoria la o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă. 

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, se arată într-un comunicat al instituției", au menţionat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel