Urmărește emisiunea live


Sorin Vezeteu, polițist ucis la Suceava. Dumitru Coarnă: Motivul crimei

 Sorin Vezeteu, ajutor şef de post la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava, a fost omorât pentru simplul fapt că era poliţist, mobilul crimei fiind ura acerbă faţă de această profesie, a declarat vineri Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC). 

"Omul acesta a fost omorât pentru simplul fapt că a fost poliţist şi era de serviciu. Altă explicaţie nu există. Mobilul crimei a fost ura acerbă faţă de profesia de poliţist. Pentru că acest individ, acest psihopat, că pot să-l numesc psihopat, l-a ucis pentru simplu motiv că el ura poliţiştii. A avut probleme cu poliţia şi a folosit această posibilitate, l-a văzut pe băiatul acesta care era de serviciu în zona respectivă în judeţul Suceava şi l-a măcelărit. Nu avea nimic cu el personal, nu îl cunoştea. Oricare poliţist din ţara asta putea să fie în situaţia acestui om, dacă era în preajma acestui individ", a afirmat Dumitru Coarnă. 

El a arătat că, în doi ani, şapte poliţişti şi-au pierdut viaţa la datorie şi a acuzat autorităţile de lipsă de interes. 

"Au murit şapte oameni. Mai mult ca în teatrele de operaţiuni. Avem o problemă de reglementare după ce infracţiunea de ultraj a fost dusă în derizoriu, a fost minimalizată prin noul Cod penal şi oferă posibilitatea să se dezvolte aceste acţiuni împotriva poliţiştilor. Nu înţeleg de ce trebuie să moară oameni ca să luăm măsuri. Am făcut demersuri la Ministerul Afacerilor Interne, la Guvern, la Parlament, dar nu-i interesează. Am văzut atâta indolenţă şi nepăsare că nu mă mai surprinde nimic", a spus Dumitru Coarnă.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Suspectul - un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mironu, recidivist - a fost reţinut, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel