Sorin Sava, SRI: "Avem vid legislativ în securitatea cibernetică". Adrian Ursu: "O afirmație extrem de gravă"

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat, în direct, la Antena 3, că în România există un vid legislativ fără precedent. 

"România, în momentul de față, se află într-un vid legislativ fără precedent în ceea ce privește protecția asupra structurilor critice fără precedent", a spus Sorin Sava, la Antena 3. Adrian Ursu a subliniat: "Ați făcut o afirmație extrem de gravă, vorbiți de vid legislativ, adică nicio lege, ăla-i vidul". 

Moderatorul emisiunii "Secvențial", Adrian Ursu, a adăugat: "Dumneavoastră ați fi vrut să aveți o lege despre care CCR a spus că încalcă drepturile și libertățile fundamentale. Vreți să le încălcați?". Sorin Sava a precizat: "SRI nu formulează aprecieri cu privire la deciziile Curții, dar am atras atenția în câteva cazuri cu privire la implicațiile pe care le generează aceste decizii, consecințele fiind deja resimțite în reducerea drastică a capabilităților noastre operaționale, imposibilitatea instituțiilor statului de a gestiona anumite riscuri și amenințări care sunt iminente la adresa securității naționale". 

"În contextul actual al creșterii fără precedent al acestor riscuri și amenințări cibernetice,  considerăm că această lege a securității cibernetice este indispensabilă obiectivului de a operaționaliza acest sistem național de securitate cibernetică a României", a subliniat Sorin Sava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel