Sorin Oprescu: „Suntem pregătiți de iarnă”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri seară, după inspectarea a două dintre bazele de deszăpezire din Bucureşti, că municipalitatea este pregătită pentru venirea iernii. Oprescu a dat asigurări că anul acesta se vor lua în considerare şi străzile mici, din cartiere, nu doar marile bulevarde.

 „Am fost şi suntem în continuare pregătiţi. Sper ca şi anul acesta sã fim tot atât de bine, chiar şi mai bine, pentru cã s-a demonstrat cã se poate.”, a declarat Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul general al Capitalei a dat exemplu situaţia de anul trecut când „s-a circulat şi în cele mai grele zile în care a viscolit”, precizând totodată cã doreşte ca lucrurile să decurgă bine, din acest punct de vedere, şi pe strãzile mici din cartiere, nu doar pe marile bulevarde.

Potrivit datelor din programul de deszãpezire, Capitala va avea la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

În ce priveşte utilajele, Oprescu a arãtat cã cele ale firmei Romprest vor fi împãrţite pentru a lucra în sectoarele 1 şi 5.

„Trebuie avut grijã şi de ambasadele din sectorul 1 şi din sectorul 5 - glumesc, evident, dar este o realitate. În general, Romprest ne-a vorbit de 300 de utilaje care vor fi împãrţite în funcţie de nevoie, dar sigur cã ne bazãm şi pe ajutorul cetãţenilor care sperãm ca, anul acesta, sã nu mai parcheze împiedicând accesul utilajelor de deszãpezire”, a mai spus Oprescu.

Oprescu s-a întâlnit şi cu viceprimarii Capitalei care au vizitat celelalte baze de deszãpezire şi a dispus, în final, ca operatorii de salubrizare sã comunice municipalitãţii punctele fixe în care vor avea utilaje din momentul cãderii primei ninsori.

Totodatã, primarul general a cerut sã fie instalate parazãpezi pe şoseaua Berceni pânã la ieşirea din Bucureşti pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel