Sorin Oprescu, reguli noi în Centrul Vechi: Fără muzică după ora 22:00 și fără televizoare

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu vrea ordine în Capitală, drept pentru care a instituit noi norme de organizare și funcționare a a barurilor și teraselor din Centrul Vechi, inclusiv oprirea muzicii după ora 22:00, interzicerea aparaturii electronice de tip TV, plasmă LDC, LED, video-proiectoare și obligativitatea ca umbrelele să respecte o anumită cromatică.

Pe data de 7 aprilie au fost aprobate normele de aplicare privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric din București. 

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul general, Sorin Oprescu, care a precizat, potrivit stirileprotv.ro, că va fi drastic cu cei care nu se conformează noilor norme: "Unde am să constat că cei care mi-au cerut această aprobare și și-au făcut terase care nu corespund și scot din minți cetățenii, nu mai aștept să-i scoată din minți cu zgomotul și gălăgia și îi desființez repede, repejor."

Conform dispoziției, pentru a putea funcționa, fiecare terasă trebuie să aibă un aviz de la Direcția Generală Dezvoltare Urbană, iar spațiul alocat nu poate depăși lungimea fațadei, respectându-se totodată și spațiul liber pentru circulația pietonală.

Totodată, terasele trebuie să aibă grup sanitar pentru clienți, dotat corespunzător, și să asigure loc suficient pentru intervenții de urgență.

Reguli stricte și pentru mobilier. Nu se acceptă decât cel avizat de Direcția de Dezvoltare Urbană și să fie în concordanță cu arhitectura clădirilor.

Cât privește copertina și închiderile laterale, precum și umbrelele trebuie să respecte cromatica impusă, în paleta alb-beige.

Nu în ultimul rând, pe terasele sezoniere sunt interzise aparatura electronică de tip TV, plasmă LDC, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora, prepararea în aer liber a oricăror produse alimentare, cu excepția standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată culturale, dar și organizarea de evenimente festive private (nunţi, botezuri). În plus, muzica şi spectacolele live organizate trebuie să se termine la ora 22.00.

Și jardinierele de plastic și plantele decorative artificiale sunt interzise, iar aprovizionarea unităților se va face, conform noilor norme, numai între orele 6:00-10:00.

Citește AICI noile norme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel