Sorin Oprescu, EROARE privind condamnarea. Modificarea Tribunalului București

Irina Constantin / 14 mai 2019 / 11:59 Salveaza PDF Comentarii

Luni, Sorin Oprescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, printr-o eroare în sentința Tribunalului Municipiului București. 

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani. La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie. 'În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni.

Președintele Tribunalului București a anunțat astăzi că instanța a îndreptat eroare, în locul condamnării de 4 ani și patru luni de închisoare, fiind pronunțată sentința de 5 ani și patru luni. 

Sentința nu este definitivă. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22