Sorin Oprescu, despre pasajul Piața Presei Libere: Îmi cer scuze...

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, cere scuze pentru inconvenientele create la Piața Presei Libere.

"În această vară, se lucrează intens la PASAJUL PIAȚA PRESEI LIBERE, la devierea rețelelor, la lărgiri de stradă și realizarea pereților mulați ai pasajului. Lucrările continuă pe etape, astfel încât să se mențină fluența traficului. Îmi cer scuze pentru inconveniente, dar profităm de vacanță, ca să finalizăm lucrări importante pentru București", a scris, luni, pe Facebook, Sorin Oprescu.

Citește și Ce spune Ordinul Arhitecților despre pasajul rutier de la Piața Presei

Potrivit Primarului General, "La începutul lunii septembrie, traficul pe zonele aflate în lucru urmează să fie deviat și se va lucra în zonele aflate acum sub circulație pentru întregirea structurii pasajului".

Primarul Oprescu a întocmit și un bilanț al lucrărilor, precizând că s-au finalizat pereții mulați și zidurile de sprijin ai pasajului pe zona dinspre Fântâna Miorița; precum și pereții mulați în zona din centrul intersecției, dar și devierea rețelelor de gaz și pereții mulați la stația de pompare a apelor uzate.

De asemenea, se lucrează la realizarea secțiunii corespunzătoare dalei de acoperire; drumul pe B-dul Expoziției s-a lărgit, iar pereții mulați pe direcția aceluiași bulevard s-au realizat în proporție de 60%. Încă se lucrează la pereții mulați pe zona dinspre Șoseaua Kiseleff, precum și la realizarea rețelelor electrice, apă și canal.

Pasajul Piața Presei Libere, a cărei lungime va fi de 700 de metri, este unul realizat doar pe un singur sens (cel de intrare în București, de pe Șoseaua București-Ploiești), având două ieșiri: una pe bulevardul Kiseleff și una pe bulevardul Mărăști.  Conform proiectului, durata construcţia ar trebui să fie de zece luni, pasajul urmând să fie funcțional cel târziu la începutul anului viitor. 

Pentru amenajarea pasajului au fost alocaţi din bugetul Primăriei Capitalei peste 100 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel