Sorin Oprescu, arestat preventiv după "Da, da, da. Mulțam!". MOTIVAREA INSTANȚEI

Sorin Oprescu a rămas în arest preventiv, prin decizie definitivă, moment în care a fost suspendat și din funcția de primar. Instanța a motivat decizia arestării preventive. 

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi mulțumit când a primit 25.000 de euro, bani pe care procurorii îl acuză că i-a luat sub formă de mită. Instanța precizează că Sorin Oprescu știa de proveniența banilor, pentru că i s-a spus că suma primită este pentru lucrări efectuate la Palatul Mogoșoaia. 

În interceptările din dosar apare și schimbul de replici dintre Sorin Oprescu și cel care i-a dat banii. 

"Da, da, da! Mulțam!" l-a trimis în arest preventiv

"Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu Popa Bogdan Cornel, în locuința sa, când imediat după remiterea banilor, spunându-i-se '25 de la Mogoșoaia', reacția inculpatului a fost aceea de a spune 'Da, da, da! Mulțam!' (...). Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula 'Mogoșoaia', întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe doctorul (...), care venise în vizită", se arată în motivare, potrivit Agerpres

Instanța a considerat explicațiile lui Sorin Oprescu nu au fost credibile. Cinci ore a vorbit primarul suspendat al Capitalei în fața instanței care l-a plasat prin decizie definitivă în arest preventiv. În plus, judecătorii au reținut că Bogdan Popa a rostit acea frază- "25 de la Mogoșoaia" în timp ce îi înmâna lui Sorin Oprescu punga de cadouri în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului "Da, da, da! Mulțam!" a venit cu promptitudine.

În 7 septembrie, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită. În 14 septembrie, decizia a devenit definitivă prin hotărârea Curții de Apel București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel