Sorin Ioniță: Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Îşi retrage vreo firmă reclamele?

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Sorin Ioniță, preşedintele Expert Forum, a criticat PRO TV după o apariție controversată pe post.

Sorin Ioniță a spus că la ”Românii au talent” a venit o fetiță îmbrăcată în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao, iar juriul nu a avut nicio reacție.

”Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea dar sheruieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei; producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Emisiune kitsch, deci de mare audienţă.


E tot din categoria "să pupăm în fund China", cum vă spuneam: devine un trend glamorizarea comunismului de Beijing, nu fără legătură cu actuala orientare revizionistă a liderului Xi, care s-a întors spre maoism şi încurajează asemenea reevaluări. Penetrează mai nou chiar şi în România, iată, unde maoismul n-a fost niciodată popular, nici măcar în anii '70 – spre deosebire de Franţa, de exemplu.


Până la urmă, mai e aşa grav că Mazăre&son au defilat în uniforme Wehrmacht? Dăm liber la toate totalitarismele sec XX, acum şi în formă digitală? Pe când nişte copilaşi drăguţi în uniforme de Armata Roşie, cu Gheorghievskaia lenta în piept, să le dea premii Andra & Andi Moisescu şi alţi tipi fără discernământ din ProTV?


Mai plătim un CNA sau îl desfiinţăm ca inutil? Işi retrage vreo firmă reclamele de la ProTV, sau mergem înainte aşa?”, a scris Sorin Ioniță, președintele Export Forum pe Facebook.

Mișcare în masă de civili, mai ales studenți și tineri

În Republica Populară Chineză, Gărzile Roșii au fost o mișcare în masă de civili, mai ales studenți și tineri, care au fost mobilizați de Mao Zedong și aliații săi pentru a învinge inamicii lor ca parte din Revoluția Culturală, o luptă de putere în China care a avut loc între 1966 și 1976.

Gărzile Roșii au fost inițial sub controlul Grupului Revoluției Culturale al Partidului Comunist Chinez, condus de aliații principali al lui Mao, Lin Biao și Jiang Qing. În scurt timp, Gărzile au scăpat sub controlul acestora și s-au împărțit în diverse facțiuni, ciocnindu-se între ele și ducând țara aproape de război civil până în 1969. Gărzile Roșii totuși au avut succes în a scoate de la putere lideri văzuți de Mao ca ducând China înapoi spre capitalism și fiind „anti-revoluționari".

Gărzile sunt acuzate, totuși, pentru crime grave împotriva poporului chinez, fiind responsabili, ca parte din Revoluția Culturală, pentru moartea a milioane de persoane.

Fetița de la PRO TV:

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel