Sorin Grindeanu, premier PSD. Ce scrie presa internațională

Agențiile de presă internaționle au scris despre propunerea lui Liviu Dragnea pentru postul de premier al României.

Bloomberg scrie că șeful PSD, Liviu Dragnea l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu pentru a conduce următorul guvern în încercarea de a evita o criză politică după ce alegerea lor anterioară a fost respinsă de către președintele Klaus Iohannis.

"Am ales să nu arunc țara în criză politică, și ne-am decis să propuem o persoană care e loială partidului și programului de guvernare. Sper că președintele va lua această propunere foarte serios”, îl citează Bloomberg pe Liviu Dragnea

Totodată, publicația precizează deprecierea leului pe fondul unei pozibile crize în politica românească.

DailyMail precizează că ”prima alegere a PSD pentru a conduce cabinetul a fost Sevil Shhaideh, colaborator apropiat al lui Dragnea”. Publicația britanică menționează și faptul că Liviu Dragnea nu poate fi numit premier ”din cauza unei condamnări pentru fraudarea referendumului din 2012”.

Reuters relatează mai pe larg subiectul și îl prezintă pe Sorin Grindeanu ca ”un matematician în vârstă de 43 de ani care a fost viceprimar al orașului vestic Timișoara, în prezent șeful Consiliului Județean Timiș”. Reuters mai precizează că este puțin probabil ca noul guvern de stânga să fie învestit înainte de sfârșitul anului cu toate că PSD și ALDE vor înainta cât mai rapid propunerea către președintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel