Sorin Cîmpeanu: Examenele naționale vor avea loc indiferent de situația epidemiologică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Examenele naționale vor avea loc cu prezență fizică, la datele stabilite, indiferent de evoluția epidemiologică, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

În contextul recentului ordin emis de MInisterul Educației și Ministerul Sănătății, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că elevii din anii terminali vor merge la cursuri exact ca și până acum, în scenariile verde și galben. Mai mult, chiar și în scenariul roșu, vor merge la fel ca în cele patru săptămâni care s-au scurs de la începerea semestrului doi, pe data de 8 februarie.

Înjumătățirea prezenței în clase a fost cerută de Ministerul Sănătății, ca o cerință de respectare a regulilor de distanțare socială, a explicat Sorin Cîmpeanu. Pentru cazul în care un elev va vrea să meargă la școală și nu va putea, pentru că se depășește jumătatea, ministrul spune că a transmis, duminică dimineață, o notă către unitățile școlare prin care reamintește faptul că absolut toți elevii care nu pot participa la cursuri cu prezență fizică, din orice motiv, au dreptul la educație, prin predare sincron. Câmpeanu spune că în cazul în care predarea sincron nu a fost posibilă, au fost transmise elevilor conținutul și temele de rezolvat, „modalități mai puțin eficiente”.

În cazul unei creșteri a numărului de infectări peste 6 la mie și a impunerii unor restricții mai dure, orice activitate va fi suspendată, a spus Cîmpeanu. „O singură excepție va fi: pe perioada examenelor naționale. Am inițiat deja discuțiile la nivelul CNSU pentru a lua în considerare o excepție pentru derularea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele stabilite. Nu va exista niciun elev care să nu poată susține examenele naționale, indiferent de evoluția epidemiologică”.

VEZI ȘI: Bucureștiul, OFICIAL în scenariul roșu. Restaurantele se închid. ALTE DECIZII. Când intră în vigoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel